O nás

Naše začátky     


První naše zkušenost se sušeným masem začala v létě v roce 2016. Toto léto nás čekala dovolená a s tím spojená 15-ti hodinová cesta. Přemýšleli jsme nad tím, jakou svačinu si s sebou vzít. Klasika chleba s řízkem se nám tahat nechtěla, a tak nás napadlo, že si na cestu uděláme sušené maso. Flák hovězího jsme měli v lednici, dokument o tom, jak dřív sušili maso jsme zhlédli před týdnem v dokumentárním snímku v televizi, a tak jsme do toho šli. Jenomže samou nedočkavostí jsme maso nakrájeli na jakési plátky, nijak jsme ho nemarinovali a dali hned sušit. Po 12-ti hodinách jsme usoudili, že bude hotovo a ochutnali jsme. No a ono to kupodivu nebylo vůbec v pohodě! Zkusili jsme maso dochutit solí, ale usušený maso prostě nedochutíš. Nic moc, ale i tak se maso po cestě snědlo.  

Od té doby jsme maso sušili častěji a čestěji, ale už s tím, že jsme ho předem marinovali a nechali přes noc odpočinout v lednici. Některá marináda nám chutnala, některá zase vůbec, ale postupem času jsme chuť sušeného masa vypilovali tak, že jsme si řekli, že to je ten směr, kterým se chceme ubírat. Slovo dalo slovo a začátkem roku 2020 jsme si řekli, že do toho půjdeme.

Začalo vyřizování všech povolení, kolotoč razítek, budování výrobních prostor, návrhu finálního vzhledu výrobku a nesmíme zapomenut na naše logo, které má znázorňovat sílu, kterou v sobě sušené maso má!  

A teď a tady jdeme na světlo světa s naším sušeným masem, v podobě BÍLKOVIN DO KAPSY!  

Děkujeme za Tvou přízeň a přejeme Ti hodně BÍLKOVIN!  

 Tým    
 USUŠENÝ